Fındıklı Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Fındıklı Ziraat Odası > Haberler > ÇAYKUR'DA BİRİNCİ SÜRGÜNDEKİ HASSASİYET YOK

ÇAYKUR'DA BİRİNCİ SÜRGÜNDEKİ HASSASİYET YOK

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, Çaykur'un birinci sürgünde üreticilere gösterdiği hassasiyeti ikinci sürgünde göstermediğini iddia etti.

   Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, Çaykur'un birinci sürgünde üreticilere gösterdiği hassasiyeti ikinci sürgünde göstermediğini iddia etti.

   Özsoy yaptığı yazılı açıklamada,  birinci sürgündeki gibi, ikinci sürgünde de üreticilerin menfaatlerini koruyan, daha gelişmiş politikaları Çaykur yöneticilerinden beklediklerini kaydettİ.

    İçinde bulunduğumuz ikinci sürgü yaş çay hasat döneminde izdihama girmeden biran önce tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Özsoy, "Bilindiği üzere 1. Sürgünde piyasadaki spotçular ve özel sektör, devletin açıkladığı taban fiyatı olan  2,32 TL’nin üstünde, yaklaşık  2,50TL’ye varan fiyatlarla kampanyayı açarak alım yaptılar. Çaykur izdihama girince bu durumu fırsat bilen spotçular 1,50 TL, özel sektör ise 1,90 TL’den çay alırken, Çaykur Genel Müdürlüğü; çaylarınızın hepsini alacağız acele etmeyin diyerek telefonlarımıza mesajlar atıp, basından açıklamalar yaptı"  dedi.

   Çaykur'un birinci sürgündeki gibi iletişim araçlarını kullanarak üreticileri bilgilendirme yapmadığını ifade eden Özsoy şunları aktardı:

 

"2.Sürgünde de spotçular kesik çay bahanesi ile 1,40 TL, normal çayı ise 1,80 TL ve büyük özel sektörler 1,80 TL ile kampanyayı direkt açtılar. Yarın Çaykur izdihama girince bu fiyatların ne kadar düşeceğini tahmin etmek zor değildir. Bunun için Çaykur'un birinci sürgünde üreticilere gösterdiği hassasiyeti ikinci sürgünde bekliyoruz."

 

Şuanda Çaykur fabrikalarının tam kapasite ile çalışmadığını belirten Özsoy,        "1.sürgün doğru söylemlerinizi ve politikanızı alkışladık, medyada haberler yaptık, övgüyle bahsettik, destekledik. Doğru yaptığınızda yanınızda olduğumuz gibi yanlış yaptığınıza inandığımızda da karşınızda olacağız" diye konuştu.