Fındıklı Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Fındıklı Ziraat Odası > Haberler > ÖZSOY'UN '14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ'MESAJI

ÖZSOY'UN '14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ'MESAJI

14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy yaptığı açıklamada, tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayarak, bol kazançlı, bereketli gelecek günler temennisinde bulundu.
14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy yaptığı açıklamada, tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayarak,  bol kazançlı, bereketli gelecek günler temennisinde bulundu.

Çiftçiler için özel olan bu günde bile bazı özel sektör firmaları, uyarılara rağmen maalesef makul olmayan, üreticiyi ezen fiyatlarla ısrarla ürün almaya devam ettiğini anımsatan Özsoy, " Üreticimizin kazanmadığı fiyatlara çay satın almaya devam ettikleri takdirde bir gün gelecek ki; çok kazanma hırsları yüzünden trilyonlar harcayarak kurdukları fabrikaları kapatma noktasına geleceklerdir. Çünkü kazanmayan üretici bir gün üretimden vazgeçecek; başka yollar, alternatif ürünler arayacaktır. Bir şekilde yaşamını idame ettirmek, çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlamak zorunda olan çiftçilerimiz daha kazançlı, farklı alanlara yönelecektir"dedi. 

Tüm iyi niyet ve samimiyetimle sadece kendini düşünen özel sektör patronlarına bir kez daha seslenmek istediğini kaydeden Özsoy, şunları aktardı:

 "Bu satın alma politikası ile devam ederseniz, bir gün üretici sizi cezalandıracaktır. Çay üreticisini yok edecek fiyat politikaları aslında kendi fabrikalarınızın yok olma politikasıdır. Çay üreticisini yaşatmak için devletin açıkladığı 2,32TL taban fiyatı ve üzerinde ürün alın ki; hem üretici üretime devam etsin hem de fabrikalarınız uzun yıllar bu bölgede yaşamaya ve sizler de bu bölgede kazanamaya devam edin. Aksi takdirde bir gün sizler de toplantı salonunuzda masada oturup ’’ çay işi bitti, şimdi ne yapacağız?’’ diye düşünürsünüz."
                
Özsoy, Fındıklı Ziraat Odasına kayıtlı çiftçiler başta olmak üzere tüm çiftçilerin 14 Mayıs Çiftçiler gününü kutladı.